19 листопада 2023 р.

Всесвітній день дитини

20 листопада в усьому світі щорічно святкують Всесвітній день дитини. Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ухвалила «Декларацію прав дитини», а 20 листопада 1989 року – «Конвенцію про права дитини»
Конвенція ООН про права дитини – це угода між країнами. В ній записано, як уряд кожної країни має дбати про дітей. Цей особливий документ було ратифіковано 191 країною світу, має 54 статті, написані шістьма мовами. В Україні вона набула чинності 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства.
Як зазначається в документі, кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства. Кожна дитина має право на мир!
Конвенція - єдиний міжнародний правовий документ, що містить повний перелік прав дітей. Пропоную вам цей важливий документ і познайомитися з його статтями (натискай на книжку "Конвенція про права дитини").
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ автор: Ольга Левченко

 #ПраваРулять: ігровий чат-бот, що вчить, як обстоювати свої громадянські права.

Немає коментарів:

Дописати коментар